Filmpjes en Televisie

 
In het eerste kwartaal van 2015 komt VPRO's programma Tegenlicht met een aantal uitzendingen over maatschappelijke veranderingen. Hieronder vind je de promo's, je kunt de programma's zelf terugkijken.
 

Onderwijzer aan de macht

 

 

Nederland kantelt

 

 

Sir Ken Robinson: How to escape education's death valley 

 
In dit filmpje uit 2013 schetst Sir Ken Robinson 3 principes die van cruciaal belang zijn om de menselijke geest tot bloei te brengen - en hoe de huidige onderwijscultuur dit tegenwerkt. Met een inspirerende toespraak vertelt hij ons hoe te ontsnappen uit de educatieve "Death Valley". Society 3.0


Ronald van den Hoff schetst de ontwikkeling van een verzuilde naar een platte samenleving. Acceptatie van grote hiërarchische structuren neemt af terwijl technologische ontwikkelingen een platte netwerksamenleving mogelijk maken. Digital Storytelling 2013

 

Eind 2013 maakte ik ter afronding van het eerste semester van de Master Ecologische Pedagogiek deze digital Storytelling. Dit filmpje van krap vier minuten vertelt mijn perspectief op de relatie tussen leraar en leerling anno 2013. 

 


Onkie logeert bij Maite!

 

In het weekend van 16 en 17 januari mocht Onkie de aap bij Maite logeren. Er is gelogeerd, uitgeslapen, gewinkeld en handstand geoefend. In dit filmpje doen Maite & Onkie verslag!